Sunday, December 16, 2012

3:00 am in the office .........


zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz *yawn*

*pic credits to Zati*


Thursday, December 13, 2012

Pilihan untuk sambung belajar lepasan SPM .


biasa after aku post entri baru aku akan try view it on blog aku . Means acah acah jadi reader luar baca post tu nak tengok annoying ke tak post tu macam tu la haha k tak . nak tengok kot ada typo or arrangement post aku pelik pelik ke apa . So lepas aku view untuk entri terlatest sebelum yang ni, aku perasan dekat live traffic aku ada orang datang melawat untuk post ni ; for lepasan SPM . Aku pun tak ingat aku pernah buat post cenggini . wuwuw Ada jugak post sedikit berilmiah dekat blog ni . Terharu 7 hari 7 malam rasa .


Dalam post tu bila aku bukak balik aku perasan aku tak cerita pasal STPM & A-level. Pasal A-level serius memang tak tau sangat . STPM tu tak silap aku sekarang Gov dah ubah format pengajian dia. Study period setahun setengah je and pembelajaran  macam dekat uni ada semester & subjek tak carry gi sem seterusnya . Like kalau betul berita baik kot ! For sure saya menyarankan adik adik lepasan SPM ni go for STPM . I'm not 100% sure with this tapi ni la yang aku dengar . Kalau betul macam tu senang la . Senang dan cepat yknoww ! Tapi biasa la . Pakai baju sekolah lagi la hihi tapi pasal pakaian ni pun aku ada dengar cakap nak ubah . Aku tak tau la betul ke tak apa yang aku dengar ni. Entah entah ajaran sesat semuanya -.- Tapi memang aku tak claim yang 100% semua aku cerita untuk post ni dgn post for Lepasan SPM tu betul . Plus minus ada la yang tak sama or maybe the latest update yang dah lain kan . Tu zaman aku buat post tu awal tahun 2011 . Tahun depan nak 2013 dah . Dalam 2 tahun tak mustahil macam macam benda boleh berubah .  Harap ada membantu sedikit sebanyak untuk lepasan SPM . Walaupun mungkin sorang je lepasan SPM yang akan baca post ni wuwuw Or mungkin takde langsung ? Hehhh takpe lah . Not a big deal . Ada orang baca ada la . Tak ada pun takpe *ayat macam touching je?! k tak -.-* 



Choose wisely k ! 
till then , Assalamualaikum . 

Imma super lazy bum bum .


Hai . I'm here again . Got nothing specific to talk about . Just rasa nak bercakap dgn benda yang tak perlu beri respon pun dekat aku. Yes. blog la . mana lagi kan ? Rasa macam nak membebel je macam macam . Nak cakap sorang sorang . 

Malas. Aku rasa masuk final sem ni makin malas . hm sebelum ni pun memang pemalas . Tapi kali ni 5 kali ganda lagi malas . Boleh ? Rasa mcm tak menang tangan nak handle semester ni tapi setiap kali waktu free dekat bilik aku tengok K-drama , online , tidur makan makan makan . Blergh tak sihat langsung life aku. Kosong . Tak berisi . Bukan nak reti revise benda tak faham ke , buat assignment yang bertimbun timbun tu ke . Arghhhh dasar pemalas ! Lepastu berangan nak pergi study abroad ? Tolong lah . Nak pergi ubah perangai tu dulu boleh Anis ?

Minggu ni dari 5 hari , 3 hari je ada kelas . Fuh seronok tu faham cemana ? Tapi tapi ...... kerja kan banyak . hmphhhh Yang tak seronok sekarang bila sampai hujung minggu je tak berapa excited. Dulu pantang kalau ada hujung minggu yang agak free gelojoh mesej Abah gitau balik rumah suruh ambik dekat bus station bla bla .Sekarang dah tak . Arghhh totally different ! Ini rasanya bila study jauh dgn family T__T Bencinya . How I wish my family still live in Ipoh sobssssssssssssss ;( k chill . Jangan nak gelabah sangat boleh Anis . Orang lain ok je . hmphh

k rasa nak berhenti membebel dah . tadi gaya nak mula entri macam banyak sgt nak membebel -.- sebenarnya memang banyak tapi teiba dah malas nak menaip hehehehehehehhe . Aku rasa setakat nak buat post camni baik aku private je blog tak guna duk cerita setakat life kemalasan aku nak bagi orang baca . Sesiapa yang dah baca sampai ke ayat ni mohon ampun dah buang 2 minit korang . Ok . masing masing sambung buat benda berpekdah k . Aku ? Sambung tengok K-Drama hewhew *tak reti reti nak berubah. Lempang nak Anis? u_u* 

Don't forget to say Alhamdulillah for everything we have :') Moga kita tergolong dalam golongan yang sentiasa bersyukur . In sha Allah . Cheers !






*thanks to Google for the picture .Cute isn't? Pandai empunya gambar lukis :')*

till then Assalamualaikum !