Saturday, July 24, 2010

Long time no see ,

er . Macam mana eh ? Lama tak blogging. Tak tahu macam mana nak mula .
Let sayy , er . HELLO ! :)

haa . bole la tuh .
Nothings much to say . Just nak mengisi masa sekejap .
Sementara berada di rumah kan . U life ? Study ?
Not bad lah .
Aku ambil 7 subjek total . Nasib aku dapat xception for koko .
Atas sebab PLKN :)
If tak , jadi 8 subjek aku . Bapak tak larat ah wey .
Cukup cukup lah tu .

Subjects :
BEL120 - Mdm Ita 
CTU - Ust Fauzee
QSD131(QA) - En. Hafiz 
QSD131(CA) - Pn. Baizura
QSD132 (CONSTECH1) - Cik Faizah
QSD132 (MATERIALS) - Pn Ramziyyah
QSD132 ( DRAUGHTMANSHIP) - Pn Hafizah & Pn Aida
QSD135 (IT) - En Syhidi
QSD136 ( ECO) - Mdm Aw Yang
QSD146 (LAND SURVEYING) - Tn Hj Zaki

Haa , See , sikit punya banyak subj aku .
Dah la 7 subjek dah , then ade pecah2 lagi . Aduh .
Luckily fr this time ok laa . 
En Hafiz , Cik Faizah , Mdm Ita , antara best lect kat kelas tuh la .
Cool je . sempoi habis . hak hak . 

Pernah bagitahu ke aku ambil kos apa kat sini before ni ?
Aku ambil QS aka Quantity Surveying aka Ukur Bahan . 
Ramai yang tak tahu pasal QS .
Aku nak explain pun tak tahu mcm mana ,
yang pasti bidang ni terlibat dalam team construction .
Kira kn , kalau korang nak buat apa2 construction ,
Tak semestinya hanya ada ; 
contractor , archi , eng , client n etc \
QS ni pun terlibat . Takde QS tak wujud bangunan tuh tau tak ?
QS ni pun crtical job dlm Msia skrg ni . 
So , mmg banyak peluang pekerjaan dalam bidang ni lah . 
Hoho . Tu la sikit sebanyak nak promote course ni .
If minat2 dalam bidang construction ,
tapi rasa tough sgt nak amek archi or eng , bole la amek QS ni.

Haha . Ends :) 

No comments:

Post a Comment