Tuesday, December 7, 2010

Kurus . Best ke ?

Well , cakap pasal diri sendiri .
Bukan angkat bakul raga segala bagai .
Semua orang pun cakap .
Aku pun tak boleh deny .
Terang lagi bersuluh .

Perempuan la almost mau kurus , cantik dsb .
Tapi , kurus ? Best ke ?
Pendapat aku ,
Tak punn . Not really la .
Best for certain part .
Seluar jeans aku kalau korang nak tau ,
kalau tak bukak butang dan zip pun aku boleh sarung .
Boleh bayang tak mcm mane kurusnye aku ?
And kalau sarung tak payah bukak zip butang,
tanggal lagi la .
Kalau tak pakai belt memang tercicir la jeans 
aku tuh entah kat mana2 .
Pastu jalan separuh bogel ?
Err .
Oh . Sumpah memalukan . Abaikan part tuh .
Aku nak gemok .
Well , bukan lah GEMOK XXXXXXXXL
But , mcm korang korang yang lain.
Korang yang macam saiz XXL ++ jangan terasa lak .
Kadang tuh debab lagi comel aku rasa .
But ye lahh , susah kan .
Aku paham .
Aku tengok pun rasa susahnye .
Tapi , kurus pun tak best ,
Seriously . 
Korang tak payah lah diet sampai separuh mati 
tinggal nyawa nyawa ikan duk makan
 buah epal seketul je hari2 .
Pastu minum Jus Mate 5 6 7 8 9 10 bla bla tuh .
Tapi . ikut la kan .
Kehendak korang pun .
Pada pandangan aku , 
jadi je lah apa yang korang skrg ni .
Gemok kurus ape kesah .
Tuhan jadi elok dah .
Tu tujuan aku cakap pasal kurus ni act .
Memang la aku pun duk bising potpet nak gemuk .
Tapi , dah tak boleh .
Takde la sampai aku makan 10 pinggan sehari pulak.
Nanti obesiti darah tinggi segala bagai pulak.
Tak ke aku jugak yg susah mcm Calculus nnt ?
Lagi satu,
Bile cakap pasal nak gemok je mesti ungkit 
pasal aku tak makan sayur .
Berkaitan sangat ke ?
Memang kalau kite tak makan sayur sah sah kurus .
Macam tuhh ?





G D B Y E :)

3 comments: