Saturday, February 5, 2011

Aku cuba bersabar . Dugaan .



Aku isytihar kan aku nak ANTI KFC for a while 
*Knp a while ? Sbb KFC je fastfood dekat Sri Iskandar*


A story begin with , macam aku cakap dekat FB . I'm going to back to my lovely Sri Iskandar pagi ni kan . Which is , pagi sabtu . And semua orang cakap aku *semangat , *rajin , and all the stuff . Whatever it is . Aku balik sebab I'm having too much work . TOO MUCH . Orang lain mungkin dah buat . Tapi aku belum . So aku sacrifice la . Sebab kalau kat rumah hell no la aku nak buat kerja . M-disease berada di peringkat maximum kalau aku kat rumah . And aku perlukan aku punya printer . Nak scan untuk presentation Isnin ni . LUSA . Mana la sempat kalau nak buat assignment yang macam gunung tu dalam tak sampai sehari . Impossible for me . 

I'm alone . Balik sorang . Aku tak ajak orang pun balik teman aku . Sebab aku tak kisah semua tu . Takut tu takut la . Tapi kalau takut semedang camne nak hidup ? So aku buat buat la tak takut . Berlagak cool habis . Heh . Dalam hati dupdapdupdapp mandi sensorangg . Phew . Ok abaikan . Sampai Sri Iskandar , Guard cakap "Kat dalam takde elektrik tau . Pukul 7 baru ada" Er . What ?? Pukul 7 ? Rase pitam kejap . Aku sampai waktu tu about 11 something . Okay . Dugaan . Dugaan sangat . Takkan la nak patah balik rumah ? Esh . Takde kerja . So berlagak cool lagi.  Masuk bilik terkial kial aku . Kerja tak boleh buat . Tertangguh kerja aku . Takpa lah . *Ada hikmah*  Aku texting kejap . Sambil duk kipas kipas guna file . Then tidur kejap . Bangun 3 lebihh , LAPAR . Fyi , tenghari semalam aku makan maggi je and malam tak makan . And pagi tu tak makan , tengahari tak makan . Perut aku buat bunyi mercun CNY dah . Kafe . TUTUP .Err . Dugaan lagi . 

And pendekkan cerita , aku ambik keputusan nak pergi Bandar U makan KFC . Sebab tengok iklan fish donut macam teringin . Survive . Alone je pegi .Sebab aku tak tau nak ajak sape pun . Aku sangat rushing . Sebab da lewat petang . Takut takde bas . Pendekkan lagi , dah beli apa semua done . Fish donut set , RM11.55 + RM2 bus ticket . Sampai bilik terus aku bukak . Lapar tak tahan gila dah . And bukak bukak , serius rahang bawah jatuh sampai ke bawah foundation da . Bukan setakat sampai ke lantai . It just , 2 pieces of chicken and coleslow . Kentang putar ? Fish donut ? MANAAAAAAAA ??? Kejam nya buat aku macam ni . Aku tak makan hampir 2 hari kotttt .



Teraniaya sangat . Dugaan .
Dear KFC manager , lainkali sila cari pekerja yang betul betul teliti dan prihatin . Terima Kasih . 

Macam aku cakap . Aku pergi da lambat . Bas pun aku risau takde je dah . Nak patah balik KFC memang takkan lah . Bersabar la aku dengan kau KFC . Sangat bersabar . Grrrrr >.<

Dah , nak mula bekerjaaaa . Bertimbun kalah Gunung Everest . Toodles . ANTI KFC ! 


No comments:

Post a Comment