Wednesday, February 9, 2011

Alkesah Encik Beskal .



Petang tadi dapat berita yang adik sedara aku sorang ada dalam ICU :O Sangat terkejut dengaaarr . Act dah lama dia masuk . Hari Ahad or Sabtu macam tu . Kes ? Accident sendiri naik beskal . Sampai masuk ICU ? Surely parah gilaaaaa >.< Basikal dia terjun longkang and dia tercampak dekat area mana entah . Tak ingat pulakkkk . Budak kecik lagi . Dia sekolah rendah kot rasanya . Ke tadika lagi ? heh . Kurang ingat . Mak aku cakap dekat wad tu berselirat selirat wayar wayar yang entah apa entah . Dengar macam erhhh . Teruknyeee . Mintak mintak he'll fine later . Doa doa la eh . Get well soon , InsyaAllah . Benda yang beroda dua ni memang menakutkan laa . Basikal , motosikal . Bahaya bahaya . Sangat scaaaaarryyyyyyy derrr . 



Then da masuk cerita basikal ni , akupun apa kurang nya . Tak terlepas la ada bad moment dengan beskal ni . Taim sekolah rendah jugaakkkk . Untung badan la tak sampai tercampak kat ICU . Aku da la anti Hospital . Tak berminat benda benda ada kaitan dengan medic medic , ubat ubat ni . Syuhhh syuhhh . Pi main jauh jauh sikitt .

Taim tu kalau tak silap aku standard 3 . Ehh . 3 ke ? Ke 2 ? Entah . 4 kot . Er . Ish . Lantok le . Tak ingat . Bese le . Kecik kecik comel lote taim tu kan . Main beskal pusing pusing taman . 

Then , pada suatu petang kurang indah , duk pusing le taman tuh . Pusing punye pusing punye pusing . *&^%#@! gedebanggggg . Okay . Cuba teka apa jadi ? -_____________-  Aku sebenarnya nak cek longkang tu je okay tak . Heh ! Okay fine . Aku tercampak dalam longkang . Cukup tragic takk ? Free free cium longkang . And bukan longkang setakat celup kaki sampai buku lali je . Longkang yang kalau taim tu aku budak sekolah rendah , bila masuk memang tenggelam tak nampak . Dalaammmmmmmm . 

Keluar keluar buat oryte je . Just tahan sakit sikit sikit ( Er sikit ke ) and tahan malu lah kan for sure . Orang terjun bangunan aku terjun longkanggg . Malu bebbbb . Da la hujung jalan rumah . Jauh gak kene jalan balik -____- Otw jalan , "Tu,kepala darah dah" ... (pegang , raba raba kepala - tengok tangan ~ WAAAAAAAA) Okay . budak kecik ok . Aku sekolah rendah . For sure laa . Sape tak menangis kepala berdarah derrr .

Sampai rumah cuci cuci macam tu je . Dah kata anti Hospital , sorry morry le nak p jahit kepala aku ni . No no . No,  thanks la en doc . Sebab tak berjahit sampai sekarang ade bekas luka tempat darah tu . And for sime time kalau garu kepala area tu *garu dengan sekuat hati then boleh darah balik . Tapi tak teruk la .Cam ade leliquid merah camtu je . So I dont care at all . Sangat besyukor takde sampai kene tecampak dalam waddd  .


*dah la motor pun aku pernah ada kisah tragic . Sumpah scaryy binatang dua roda nihhhhhh --' *





No comments:

Post a Comment