Thursday, May 5, 2011

Day 2 — Your favorite movie ( 30 Things in 30 days Challenge )

Kalau bab bab movie ni nak cerita sampai esok pagi pun tak habess . Aku suka banyak movie kot . Aku suka movie scary yang berjaya buat aku menjerit (okpadahalsemuaceritahantuakujerit) LOSER T_T , buat aku menangis tersesaksesak eh teresak esak , gelak terbahak bahak sampai beguling guling cam filem hindustan tu and jugak movie yang mampu membuat aku rasa amazing dan terpegun dan menganga dari awal cerita sampai habis .



But yang macam kira latest jugak lah aku tengok and aku suka , 3 IDIOTS . Cerita ni sedih yang memang boleh buat korang nangis but at the same time memang kelakar gilaa . Sampai keluar air mata aku gelak tauu ;D Memang 5 bintang lah movie nii ! Serius . Kalau tak tengok lagi tolong la peergi donload skaranggg . Tak rugi beb ! Aamir Khan comel dalam cerita ni :)







SINOPSIS 3 IDIOTS :

Dua orang sahabat [Madhavan dan Sharman Joshi] memulai usaha untuk mencari teman mereka yang hilang. Pada perjalanan ini, mereka menghadapi taruhan yang sudah lama terlupakan, pernikahan yang harus mereka kacaukan, dan sebuah pemakaman yang berlangsung menjadi di luar kendali. Ketika mereka mereka melakukan perjalanan yang berbahaya, suatu perjalanan yang lain dimulai: perjalanan batin mereka melalui jalur memori dan kisah teman mereka - yang tak tertahankan seorang pemikir bebas yaitu Rancho [Aamir Khan], yang dalam cara yang unik, menyentuh dan mengubah hidup mereka . Cerita tentang hari-hari kuliah mereka yang berganti-ganti antara kisah asmara Rancho dengan Pia [Kareena Kapoor], dan bentrokan dengan mentor yang menindas, Viru Sahastrabudhhe. Kemudian suatu hari, tiba-tiba, Rancho lenyap. Siapa dia? Mana asalnya? Mengapa dia pergi? Teman yang mempengaruhi dan mengilhami mereka untuk berpikir kreatif dan mandiri, bahkan ketika dunia konvensional memanggil mereka tiga idiot. Mana idiot asli sekarang? Akhirnya, di pegunungan berkabut yang tak tertandingi keindahannya, mereka menemukan sebuah kunci rahasia.












Cerita dia maybe korang tak faham sangat kot kalau baca sinopsis ni . Tapi . Movie serius best . Kalau tengok cerita dia faham la. Oh lagi satu lupa nak bagitau . Ni cerita HINDUSTAN teheee :p 








Latest Hindustan lagi satu yang best My Name Is Khann ! Terbaaaekkkkk :)






kbyee! 
Love, Anis :)

No comments:

Post a Comment