Saturday, June 4, 2011

SERU & KARAK (day out)

In 24 hours aku dah belasah tengok dua cerita yang bergenre seram hokeh . Ini satu pencapaian yang tahap maksima membanggakan . Huaghahaha


Tapi #SERU aku tak tengok kat panggung pun . Layan dalam laptop kat bilik ni je haa . Dia bukan hantu sangat pun cerita ni . Just cerita manusia bunuh manusia tetapi yang jadi pembunuh tu ghope nye macam hantu la jugak sebab kena rasuk kan . Nak terkeluar anak tekak aku tengok #SERU ni . seriusssss -____-" Menjerit kemain aku semalam . Sebab tu rosak speaker laptop aku . Terkejut dengar aku duk menjerit telolong agaknya . Sedih doh speaker rosak . Takboleh layan movie dah T______T Kalau orang tanya seram ke tak opkos aku jawab YA . Aku ni penakut ye . Harap maklum . Ko bagi la Khurafat ke , Damping Malam ke , semua bagi aku seram . Haha . Semua aku menjerit . Takde yang terkecuali pun . Orang yang jenis tak takut cerita hantu pun boleh menjerit kalau tengok dengan aku . Kahkahkahhh Kalau yang pernah tengok cerita #KERAMAT ( Indon ) , SERU ni lebih kurang macam cerita Keramat tu lah .




#KARAK ni aku layan dekat panggung . Baru jeee tadiii . Pukul seblas tadi ha . Kemain aku subuh subuh dah siap eksaited nak tengok Karak . Hahaha . Macam aku cakap tadi , tanya aku memang aku cakap seram . Haha . Dia tak lah banyak part tekejut cam #SERU bagi aku . But lebih kepada effect sound lah Karak ni . Lepas tu aku ada sikit tak paham apa yang jadi kat Zura last last tu . Anyone boleh explain ? Hidup ke mati die tuh ? And yang best die ada part kelakar , and sedih jugak even tak banyak . Takde lah dari awal start sampai habis ngadap hantu . Awal2 tu boleh feeling feeling gelak lagi la . Last last pulak feeling sedih . Lepastu aku cam suka pembawakan unsur Islamik dalam cerita ni . Mengetengahkan kekuasaan Ayat Kursi . Meremang jugak la bila Zura baca Ayat Kursi tu dengan makna tu . Terasa mendalamm je .



For both thumbs up la . SERU & KARAK . Aku tak tau nak bagi berapa bintang . Tapi 3.5/5 boleh la cerita ni .




 *****


Oh ye . Karak tadi aku tonton dengan mereka berempat di bawah ni :) Tapi Ira tengok dengan encik boipreng dia lah . Seharian keluarrr . Letihletihletihhhhh = = '



 Four of us :)


 McD for lunch . Mc Value lunchhhh (:


 Zaty was so hunggryyyyy hahaha . Eksaited nak terjah bubur McD tuh .


 Tudung aku kelihatan pelik yeeee #dangg


Overall , we do enjoy our day out even though we just out for watching movie and lunch there . And we do love the uncle driver bus tadi . He was so rockkss lah . First time naik racing bus tadi . Kiteorang je tau rasa . Korang nan hadooo . Haha Seriusss best . Hikhik :') 







eh kbai nak rest lah :)


.

No comments:

Post a Comment