Friday, July 6, 2012

Genap sebulan :)

Hello people ! How r u ? Fine ? Good then ! Hari ni saja curi masa sikit blogging  :) Dulu masa mula mula planning nak blog tetiap hari konon day as praktikal student . But then , habuk pun tak nampak . Haha Well never ever thought dat Industry Training life will be busy like this teheee . Super duper etremely BUSY ! Ok exaggerate lebih je jangan percaya . Haha But it happen la jugak act. I've experienced when the time super duper extremely busy tu sampai kena tido ofis . Like seriously me, myself aso dun belive dat I've already experienced that hoho . On weekend pulak tuh! Waktu tu seriously rasa why whyyyyyy . Why got lots of works sampai kena stayback kan . Fikir balik it's ok la. Gained new experience that others trainee dun get rite. Bila semua benda kita tengok kat positive side so takda apa yang buruk kan :) Letih ke apa pun tolak tepi . Yang penting ilmu n experienced yg dpt tu sgt berharga!

So harini dah masuk 6 Julai . Guess what ? It's already a month me doing le Industry Training :D Time really flies . Tak sedar masa berjalan tup tup 4 minggu dah berlalu . Alhamdulillah sepanjang sebulan ni happy n gain banyak pengalaman baru :) Happy w le office , w le boss n other staffs . Boss were totally super duper nice told ya ! Idk how to describe more bout him but what I can say dat when u meet him u will like him! :D Last few weeks he gave some money for us shopping le foods to be keep at le pantry . n of course we bought so manyyyyyy of them ! xD Biasa la . Bagi kitorang kaki lantak ni semua beli memang habis lah :P hehe Now I think bout 2 weeks after we bought le foods half of them already habis dah pon hehe . Here there's no such thing as LAPAR cz we got lot of foods in pantry except bfr nak gi lunch la kan . Lapar nak lunch tu lain .

Ok itu cerita last few weeks . Semalam pulak boss treat lunch :) Memang takleh cop kedekut langsung ah wa punya boss eventho kat company ni tak ada OT n claim2 apa semua cz he already spent lot for his staffs . The lunch held at Restoran Hj Sharin Low . Masakan cina muslim n overall habis half 1k . Dia tak berkira dgn staff sebab pegang prinsip kalau kedekut nanti dia takut semua rezeki tu Allah tarik balik . Ye lah . Duit tu pun  semua datang dari rezeki Allah so why must he keep for himself only . Boss cakap dalam perumpaan bila kita dapat 200 katakan Allah sebenarnya dah tetapkan 50 contohnya untuk orang kedai tayar , 20 untuk doktor etc . Faham tak maksud dia kat situ ? Kita tak pernah fikir benda ni n bila boss cakap I was like YES. Damn so true. Rezeki tu dah dibahagi2 kan tanpa kita sedar. Yela katakan dapat elaun 200 kan . Tup tup tayar rosak , kena tukar tayar . Tup tup sakit gi klinik bayar kat doktor . Kita rasa mcm malangnya kan sakit la kereta rosak lah tapi kita tak tengok side lain . Tu semua dah diaturkan . Kalau tayar tak rosak , tak sakit siapa yg nak bagi rezeki kat mekanik n doktor tu pulak ? :) Salute my boss . kata kata dia , prinsip dia pegang really inspired me .


Ok k . Done . Bila kumpul cerita sebulan mcm ni lah . Haha itu nasib tak cerita dgn detail lagi pasal tido kat ofis tu n lain lain punya cerita. Kalau tak jenuh semua nak baca :P *kalau ada yg baca la wuwu v__v* Till then people ! Take care ! Ingat , jangan kedekut sebab tak kemana pun duit tu . Sekali Tuhan tarik semua tu , langsung takada apa . BYE :)

Few photos of le offices n yesterday event :)


Half of foods in le pantry :D Other half dalam cabinet :) 
First aid kit kat office hehe cakap sakit apa semua ada ubat :P 



From left ; En Bakri , Kak Ani , Kak Azi , Kak Sella , Kak Mira , ME , Lisa , Fad n Fizul :)
*Kak Yana n boss tak ada dalam gamba*

No comments:

Post a Comment