Thursday, September 13, 2012

Rindu rumah :'(

Rindu .
Rindu rumah .
Dedua rumah rindu .

Rumah yang stay sekarang pun aku rindu even yes , 
tempat aku pergi balik dari kerja setiap hari je (sepatutnya) . 
Aku rindu .
Minggu ni baru semalaman kot tidur kat rumah .
Rindu nak tidur depan tv .
Peluk bolster 
Bergolek golek takde sape peduli.
Rindu.
Mohon malam ni dapat balik tidur kat rumah .

Hometown , lagi lah rindu.
Rindu family .
Umur 20 baru kenal erti homesick.
Baru Ipoh - Kelantan 
Lepastu ada hati bercita cita further oversea untuk degree 
Mcm mana punya homesick la agaknya kalau betul study obersi
But I wish I've chance to go there .
There, somewhere out of Malaysia .
I hope. I pray. InsyaAllah .

Mum & dad's hope since I'm in highschool
Tapi yelah . Bengap . SPM memain .
Sampai semua huruf nak beratur dalam slip tu.
Haihs .
Itsokay . Benda lepas . Masuk U nampak peluang kedua .
InsyaAllah . Ya Allah , murahkan lah rezeki aku ,
permudahkan lah segalanya . Amin
Sesungguhnya hanya Engkau Maha Berkuasa yang menentukan segalanya .






1 comment:

  1. All the best Anisss!!!
    Aku pun teringin nak sambung oversea.. Tapi tengok la macam mana nanti. huwhuw.. Sebab tak dapat pergi lagi, jadi, baca la belog2 budakbudak mesia yang sambung abroad.. takpun tengok gambar dorang. Pastu kalau ada masa lapang, aku suka survey-survey university dekat luar. Hahahaha. I know chance aku nak sambung 1st degree overseas sikit je, tapi saja, suka suka, nak puaskan diri. Tak dapat pergi, dapat survey survey pun jadi la. ;]

    ReplyDelete