Tuesday, November 20, 2012

5 cerita , 1 entri .


It's been awhile . Tak jenguk blog . Teringat  dulu janji - janji manis before praktikal update blog hari-hari tunjuk aktiviti harian dekat ofis . Hasil nyaa? Taraaaaa! takde apa -.- 2 kali je update pasal ofis rasanya .sekarang sebab dah lama tak update so kita summarize semua dalam 1 entri ni k ? Panjang ke tak we'll see later on hihi

1. Kerja & final semester .

Just another 2weeks left before my final semester ! i just can't wait. I do miss attend classes , doing assignments etc But believe me , miss now and merungut later on hehe biasa la . dah 6 bulan tinggal kelas assignmnet mesti ah rindu . Next sem dah hari hari hadap benda tu kita merungut pulak hehehehehehehe

Lepas 4 bulan praktikal , dpt offer sambung kerja untuk sebulan , sebulan lagi cuti . Lepastu memandangkan kerja yang menimbun di offer lagi sambung kedua-dua bulan cuti dan end up nya sekarang haruslah aku masih di kerusi office mengadap kerja yang tak habis-habis . Orang lain sedih 2 minggu lagi tinggal aku suka hehehehe bukan sbb tak suka duduk ofis ni tapi yelah . perasaan bila orang lain cuti kita mengadap kerja . Jeles tak jeles kan............ so November , please end fasterrrrrrr........ hewhew

Kadang - kadang rasa menyesal , nak give up pun ada sambung kerja ni tapi apa salahnya . bersusah sekarang cari pengalaman lebih , cari ilmu lebih . kan..... *sedapkan hati* letih , mmg letih . tapi sabar je lah . demi masa depan jugak .

2. Short vacation 

In shaa Allah malam Jumaat ni (Khamis malam) kami warga kerja sementara di ofis ni akan pergi ke USS &Legoland yeaaaayyyyyyyyyyyyyyyy *dancing* \(^_^)/ hotel tiket segala bagai semua dah setel tapi hati masih tak tenang dan yakin nak pergi sbb Khamis pagi tu ada meeting projek yang tengah busy sekarang . Takut takut ada benda urgent yang di request dlm meeting langsung tak dapat nak pergi. Eeee risaunya . Tolong la jgn ada apa-apa halangan nak pergi distress ni wuwuwuw u_u Nak packing , beli beli barang nak pi travel pun tak yakin jugak takut semuanya kelaut Aaaaaa ottoke ?!

3. Istanbul Aku Datang

I've my latest fav actor which is Betooooooo hiks :') Ni semua gara - gara Istanbul Aku Datang yang-best-gila-nak-mati ah . Tak tengok lagi ? Ruginyaaaaaa ! I olls dah tengok 2 kali k . Tu pun rasa nak gi tengok 88 kali . haha k over sangat . But seriously I'm so in love with the movie & the pelakon as well so sweet and cute huhu Aku ni bukan jenis reti tengok movie lebih dari sekali sbb bagi aku bila tgk sekali dah tak best tengok kali ke 2,3 ... and so on since kita dah tau plot cerita tu . Tapi tak untuk Istanbul Aku Datang ! Nampak tak betapa bestnya cerita tuuuuuuu . k enuf . Nnt silap silap tercerita pulak A-Z Istanbul Aku Datang tak pasal pasal -.-

4. Haziq Naufal 

Latest blog update pasal budak kecik ni hehe yup my very first nephewwww . Dah sebulan lebih dah umur dia . Cepatnya masa berlalu . Takpe , bagus la . cepat cepat sikit besar boleh kita main aci kejar 1 rumah hehe :P seronok sangat bila ada baby dalam family sbb dorang sgt adorable . Hari tu cukup umur dia 40 hari abang buat bercukur dgn naik buai utk baby Haziq . Ada gambar tapi biasa lah malas kemain rasa nak upload hehe & tgh tgh update pasal budak ni tetiba Maa tag gambar aku dukung baby Haziq sebelum majlis tu start so sbb ada muka aku kita tempek 1 gambar :P

Nampak kekok sangaaaaaat Y_Y 

5. Girlfriends 

Last saturday we olls buat Picnic 1.0 wohooo ! Dah lama gila kots tak jumpa so organize mini gathering kumpul - kumpul mana yang free berkelah dekat Teluk Batik. Buat potluck style so harus lah aktiviti utamanya makan makan makan :P Ada laksa , spaghetti , bihun goreng , cikedis , nugget / sosej / fries etc . Punya banyak makan pun still tak perabis jugak so tapau sorang sikit bawak balik . It was fun . Meeting w old friends , tukar cerita update cerita masing masing & gosip sampai kesudah . hehe tempek sikit gambar berpicnic :P 







Till then ! 
xoxo,

eh silap tu Dian dlm Istanbul aku datang hahaha

kbye ! 



No comments:

Post a Comment